Informatie

1) Leverbetrouwbaarheid & kwaliteitsbeheersing:

Leverbetrouwbaarheid

Door eigen ontwikkeling, productie en handelskanalen streeft Prestige-Garden ernaar om een uitstekende leverbetrouwbaarheid te bieden. Wij bieden u 2 mogelijkheden:

1) levering uit onze vrije voorraad óf

2) levering vanuit door u vooraf gereserveerde aantallen (orders of forecast). Tijdens het hoogseizoen streven wij ernaar om 95% op voorraad te hebben en uit te kunnen leveren. Vooraf afgegeven aantallen bieden vanzelfsprekend een nog hogere leverbetrouwbaarheid.

 

Kwaliteitsbeheersing

Voor Prestige-Garden is kwaliteit ná veiligheid de hoogste prioriteit. Wij hanteren daarom voortdurende (IPC) kwaliteitscontroles uit. Daarnaast wordt er altijd een uitgangscontrole tijdens het verzendgereed maken uitgevoerd.

 

2) Chroomvrij impregneren volgens de huidig heersende normen:

Prestige-Garden impregneert al zijn speelhuizen en speeltoestellen onder hoge druk volgens de laatste richtlijnen en dus zonder het millieu-schadelijke Chroom. Het grenenhout verkrijgt overigens na impregnatie een duurzaamheidsklasse van 3/4, wat te vergelijken is met kwalitatieve tropische hardhout-soorten. Het schimmel- en insectenwerende product werkt zeer levensduur verlengend.

 

3) Bestellingen:

Bestellingen welke vanuit forecast of vooraf gereserveerde aantallen geplaatst worden dienen met een aanbetaling van 30% te worden voldaan. Vóór uitlevering dient het gehele openstaande bedrag te zijn afgerekend.

 

4) Leveringen:

Leveringen kunnen op diverse wijze plaatsvinden:

1) leveringen aan uw adres

Ten allen tijde bent u verantwoordelijk voor het opgeven van het juiste leveradres. Kosten welke achteraf ontstaan door foutieve adressering komen voor uw rekening.

Leveringen kunnen per pakketdienst of per expeditiebedrijf plaatsvinden. In het geval van kleinere pakketten zal dit een pakketdienst zijn waarbij wij u, indien gewenst, de traceergegevens kunnen doorgeven.

Normaal zullen leveringen binnen 3 werkdagen bij u of bij uw klant geleverd worden (Nederland + België). Voor klantspecifieke orders en orders welke op naam geproduceerd worden gelden andere levertijden (zie hiervoor meer info bij de productdata binnen de website). Wij streven ernaar om deze speciale orders op naam binnen 3 weken te leveren.

 

5) Afhalen

Afhalen is in sommige gevallen mogelijk. U dient dit vooraf telefonisch af te spreken en met ons te plannen. Hiervoor geldt in het algemeen dat deze afhaalorders minimaal 24 uur van te voren worden aangemeld.

 

6) Reclamaties en retourzendingen:

Reclamaties dienen altijd schriftelijk (per email) aan ons te worden doorgegeven. De daarvoor gestelde termijnen zijn:

- Manco's, verkeerde leveringen en transportschade: 2 werkdagen.

- Overige gevallen: 5 werkdagen.


LET OP:
In het geval van een retourzending: Opdrachten hiervoor worden ALLEEN door Prestige-Garden aan de vervoerder gegeven. Retourzendingen welke niet door Prestige-Garden zijn goedgekeurd worden niet geaccepteerd. De kosten van vervoer kunnen op de klant worden verhaald.

In het geval van retour.... U dient zelf zorg te dragen voor het goed en adequaat verpakken van de door u te retourneren goederen. Dit is uw verantwoordelijkheid. Niet voor rekening van Prestige-Garden of de vervoerder!

Uiteraard nemen wij alleen producten terug welke in onbeschadigde toestand ons magazijn binnenkomen.

 

7) Algemene voorwaarden:

Voor onze overige voorwaarden verwijzen wij u naar onze Algemene Voorwaarden welke u op onze site kunt vinden.

 

8) Geregistreerde merknamen:

Prestige-Garden / Prestige-Toys / Prestige-Furniture zijn geregistreerde handelsnamen en mogen daarom zonder uitdrukkelijke toestemming op generlei wijze worden gebruikt.

 

9) Contactgegevens:

 

Prestige-Garden

Stationsstraat 38

3881 AD Putten

Tel: 0341 265151

Email: info@prestige-garden.eu

Website: www.prestige-garden.eu